Przesunięty przez: darecki Wto 11 Mar, 2008 22:41 |
Dobieszewko - Gołańcz |
Autor |
Wiadomość |
robmenesiak [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 00:22
|
|
|
Witam,
Robert, mówi się trudno, ale nie nadążam za Tobą. Jesteś po prostu lepszy. Ten odcinek fortyfikacji polskich zostawiłem sobie na „deser”. Nadal zbieram informacje dotyczące tego odcinka . Publikacji na ten temat jest relatywnie mało, więc z ciekawością obejrzałem Twoje zdjęcia. Foty są OK.
Pozdrawiam Auf…
Materiał archiwalny na temat MRU otrzymałem. Serdeczne dzięki. Odezwę się. |
|
|
|
 |
robmenesiak [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 09:00
|
|
|
Czy ma może ktoś pozycję książkową :
Chwaliszewski R., Kicman W., Polskie umocnienia obronne w rejonie Wągrowiec - Gołańcz, Piła 1989.
Na pewno nie jestem lepszy po prostu dużo podróżuje - co prawda byłem w Gołańczy dwa razy ale nie mogę patrzeć jak obiekty są tak zarośnięte zajmę się tym w styczniu lub na początku lutego i podeśle nowe zdjęcia.
Szukałbym przede wszystkim tej pozycji i innych związanych z tym tematem, jak będę w Gołańczy może w środku tygodnia to odwiedzę bibliotekę może tam coś znajdę (oczywiście jeśli jest biblioteka) |
|
|
|
 |
robmenesiak [Usunięty]
|
|
|
|
 |
darecki
wujek kurde samo dobro Trzeba siać...

Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 8815 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 14:15
|
|
|
Dobra robota Robert!
pozdr |
_________________ Instytut Niemieckich Fortyfikacji Wschodnich |
|
|
|
 |
grze$
starszy bunkrolog

Pomógł: 19 razy Dołączył: 08 Lip 2006 Posty: 893 Skąd: Międzyrzecz
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 14:47
|
|
|
Jestem też pod wrażeniem, tym bardziej widząc to co za oknem się działo ostatnimi czasy...
Tak trzymać |
|
|
|
 |
robmenesiak [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 18:47
|
|
|
Dzięki za ciepłe słowa, następne porządki w tym rejonie 19-20. 01. 2008 i do skutku, aż cała linia umocnień będzie uporządkowana, potem myśle o Żninie. |
|
|
|
 |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 23:14
|
|
|
robmenesiak napisał/a: | następne porządki w tym rejonie 19-20. 01. 2008 |
Witam,
Bardzo pozytywnie odbieram takie wiadomości.
Czy posiadacz zdjęcia ze schronu, ostatniego na serii zdjęć (z godz 21:55). Chodzi mi o zdjęcia stropu od wewnątrz.
Auf... |
|
|
|
 |
robmenesiak [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 19:05
|
|
|
Nie bardzo kojarze schronu oczekiwanego. Prosze go nazwac zgodnie z numerami z pierwszego linku (lub nazwe pliku jpg). Napewno nie koncentrowalem sie na stropach od wewnatrz ale obiecuje poprawe za tydzien na wyjezdzie |
|
|
|
 |
robmenesiak [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|