|
Historia Vita Memoriae
Forum dyskusyjne miłośników historii i fortyfikacji - Grupa Inicjatywna "Cztery Historie"
|
Polska kopuła obserwacyjna z 1936 roku |
Jak oceniasz artykuł? Wyraź proszę swoją ocenę w skali 1 - 5. |
1 |
|
0% |
[ 0 ] |
2 |
|
0% |
[ 0 ] |
3 |
|
0% |
[ 0 ] |
4 |
|
0% |
[ 0 ] |
5 |
|
100% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 10 |
Wszystkich Głosów: 10 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Wander
bunkrołaz

|
Wysłany: Sro 23 Lis, 2011 19:02
|
|
|
Cytat: | Artykuł tylko przeleciałem, ale nasunęło mi się jedno pytanie. |
Pytań miałem więcej niż kilka i nie tylko do tego artykułu. Jestem zdania, że dobrze to wróży kwartalnikowi. Pojawiły się artykuły, w których można znaleźć sporo niepublikowanych informacji. Przykładem, może być artykuł o kopule obserwacyjnej jak również kapitalne opracowanie o fortyfikacjach TL. Jeżeli nawet pewna ilość zagadnień poruszanych w artykule o kopule nie jest dla mnie zrozumiała (z racji humanistycznego wykształcenia), to sądzę, że po wyczerpaniu się nakładu, będzie można je spokojnie, w odpowiednich działach omówić. Panowie administratorzy, będzie zgoda?
Artykuł zasadniczo różni się od wcześniejszych opracowań. Autor udowodnił, że pancerze to nie tylko świetny temat dla historyków ale również dla inżynierów. A jeżeli ktoś chce zajmować się fortyfikacją okresu międzywojennego, to musi zdać sobie sprawę, że dzieła fortyfikacji były upchane techniką. Wystarczy poczytać posty Aufa na temat francuskich rozwiązań technicznych na Linii Maginota.
Wander |
|
|
|
 |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 2011 08:57
|
|
|
Cytat: | Panowie administratorzy, będzie zgoda? |
Jeżeli będą chętni do dyskusji, dlaczego nie.
Auf... |
|
|
|
 |
Theo
bunkrołaz

|
Wysłany: Pią 09 Gru, 2011 00:05
|
|
|
Franz Aufmann napisał/a: | Jeżeli będą chętni do dyskusji, dlaczego nie. |
Jaki mamy szanse w dyskusji. Czy autor artykułu jest użytkownikiem forum? |
|
|
|
 |
darecki
wujek kurde samo dobro Trzeba siać...

Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 8815 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 12:15
|
|
|
Tak, jest użytkownikiem forum |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|