Rawsko-Ruski UR |
Autor |
Wiadomość |
@ndrzej
bunkrołazik pospolity

Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Maj 2006 Posty: 59 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 13:58 Rawsko-Ruski UR
|
|
|
Na początek witam wszystkich forumowiczów.
Czy to jest punkt oporu?
I powiększenie obiektu zaznaczonego kółkiem. |
|
|
|
 |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 31 Sty, 2007 01:26
|
|
|
Witaj @ndrzej,
Jeżeli pozostałe charakterystyczne plamy, to też dzieła, to pięknie się układają w logiczny okrąg. Jeżeli pozwalają na obronę w okrążeniu, to jeszcze jeden punkt na TAK.
Czy pozostaniemy na domniemaniach, czy uchylisz swoich kart i ujawnisz więcej informacji na omawiany temat.
Pozdrawiam Auf... |
|
|
|
 |
@ndrzej
bunkrołazik pospolity

|
Wysłany: Sro 31 Sty, 2007 08:14
|
|
|
Niestety nic więcej nie wiem. Znalazłem to miejsce przeglądając mozolnie GoogleEarth w rejonie miejscowości Butynu na Ukrainie.
Pozostałe plamy wyglądają bardzo obiecująco, mniej lub bardziej przypominając schrony, chyba wysadzone, ten pokazany na zbliżeniu jest najbardziej czytelny.
Pozdrawiam @ndrzej |
|
|
|
 |
Darula [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 31 Sty, 2007 08:45
|
|
|
Przypuszczam, że obiekt jest w zainteresowaniu, bo prawdopodobnie posiada kopułe pancerną (pewnie Polską), czyżby cień to zdradzał??? Na południe też są obiekty tego punktu oporu... Od Rawy Ruskiej "linia Mołotowa" skręca na północ...
Polecam tez obiekt N 50° 18' 44.08" E 23° 59' 03.99" jest cały i jak mi sie wydaje posiada kopułę obserwacyjną. |
|
|
|
 |
gagarin [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 31 Sty, 2007 10:06
|
|
|
Mi się wydaje ze pokazany w powiększeniu obiekt ma jedynie dziurę na zamontowanie kopuły. |
|
|
|
 |
@ndrzej
bunkrołazik pospolity

|
Wysłany: Sro 31 Sty, 2007 11:33
|
|
|
Cień sugeruje istnienie kopuły, a może np. ambony myśliwskiej tak jak w Teniatyskach
Czy obiekt podany przez Darulę należy do PO Chlewczany? |
|
|
|
 |
SLOD
bunkrołazik

|
Wysłany: Czw 01 Lut, 2007 08:29
|
|
|
@ndrzej napisał/a: | Niestety nic więcej nie wiem. Znalazłem to miejsce przeglądając mozolnie GoogleEarth w rejonie miejscowości Butynu na Ukrainie.
Pozostałe plamy wyglądają bardzo obiecująco, mniej lub bardziej przypominając schrony, chyba wysadzone, ten pokazany na zbliżeniu jest najbardziej czytelny.
|
Tak, potwierdzam, to jest Punkt Oporu "Butyn" na Ukrainie.
Niestety kopul tam niema..... ...
[ Dodano: Wto Kwi 03, 2007 11:08 am ]
Cytat: | Przypuszczam, że obiekt jest w zainteresowaniu, bo prawdopodobnie posiada kopułe pancerną (pewnie Polską), czyżby cień to zdradzał??? |
Kopula na tym schronie nie zostala zamontowana
Zdjecia tego obiektu: |
_________________ SLOD
Lwow. Ukraine |
|
|
|
 |
vanKeck [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007 19:23
|
|
|
witam interesuje mnie lokalizacja obiektów żelbetowych w pasie przesłaniania Rawsko Ruskiego UR'a. W rejonie Oleszyc, Cieszanowa i na zachód od Oleszyc w kierunku na Sieniawę.. zna ktoś jakieś detale? Szykuję się na tygodniowy wypad w tamte tereny i powoli kompletuję dokumentację...:-) |
|
|
|
 |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 22:56
|
|
|
SLOD,
Wiem, że pytanie nie jest stosowne, ale czy możesz oszacować wymiary szybu pod kopułę?
Auf... pozdrawia |
|
|
|
 |
makt
bunkrołazik

Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Gru 2007 Posty: 35 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sro 27 Lut, 2008 16:08
|
|
|
Czy któryś z kolegów eksplorował pas przesłaniania Rawsko Ruskiego RU w okolicy Bełżca??
Znalazłem w sieci przypadkowo zdjęcie schronu i po konsultacji z autorem zdjęcia podaję domniemaną lokalizację. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić lokalizację?
Podobno jest tam więcej obiektów (okolice Bełżca) - Tyle udało mi się ustalić.
Domniemama lokalizacja schronu
Zdjęcia
Pozdrawiam |
_________________ Pikawa vel MAKT
www.kriepost.org |
|
|
|
 |
|