Przesunięty przez: darecki Wto 11 Mar, 2008 21:53 |
Wykonanie dokumetacji rysunkowej schronu MG-Stand Heinrich |
Autor |
Wiadomość |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 21:33 Wykonanie dokumetacji rysunkowej schronu MG-Stand Heinrich
|
|
|
Anno H i Panowie,
Jeden z kolegów bunkrołazików robi właśnie taki rysunek (patrz poniżej). Zrobił dobry wstęp do swojej pracy, ale brakuje mu zdjęć wyposażenia i uzbrojenia, aby dokończyć swój rysunek. Brakuje mu zdjęć lawety oraz MG 08, położenia i wielkości prycz, położenia pieca WT 80 i prawdopodobnie przewodu kominowego. Na pewno ja nie wymienię wszystkiego, ale może spróbujemy……
Pozdrawiam Auf.....
Autorem rysunku (Uwaga: Nieukończonego rysunku) jest Werwolf. |
|
|
|
|
 |
WojtaSS
bunkrołaz

Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Lip 2006 Posty: 198 Skąd: Schneidemuhl
|
Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 21:35
|
|
|
Ładny !!!!!
Ja przymierzalem sie do aksjonometrii Henka, ale poleglem...
Moje Gratulacje !
M |
|
|
|
 |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 21:40
|
|
|
Kolego WojtaSS,
Nie mów, że ładny, tylko wklejaj co kolega Werwolf potrzebuje albo ślij na E-Maila!!!!!
Auf...
Miałem zdjęcie lawety, poszukam.
rys autorstwa Cezarego Markiela. |
|
|
|
|
 |
WojtaSS
bunkrołaz

Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Lip 2006 Posty: 198 Skąd: Schneidemuhl
|
Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 21:42
|
|
|
Rzecz wtym ze do etapu z detalami wcale nie doszedlem...he he
M |
|
|
|
 |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 22:53
|
|
|
Widok strzelnicy (422P01) w MG Schartenstand Heinrich. |
|
|
|
 |
werwolf
trochę się zna na rzeczy...

Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Wrz 2006 Posty: 219 Skąd: Festung Posen
|
Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 23:38
|
|
|
Witam!
Wielkie dzięki za zainteresowanie i wsparcie mojego projektu, szczególnie dla kolegi Aufmanna.
Żeby nie było że próżnuje zamieszczam fotkę nowej płyty 422P01 która to niedługo zastanie zamontowana moim henku
 |
|
|
|
 |
Max
bunkrolog

Pomógł: 9 razy Dołączył: 31 Mar 2006 Posty: 461 Skąd: Berlin
|
Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 12:18
|
|
|
Hi Werwolf
Małe piękne MG 08 na większej lawecie dla Ciebie. Drzwi masz w tym temacie, chyba na pierwszej stronie. Gdzie był komin powie Ci Auf lub Hege. WojtaSS jest z Pozycji Pilskiej to też ma rozeznanie, bo tam były jednoizbówki. Pytaj też Korbola, bo on zna się na rzeczy.
Piecyki znajdziesz w temacie Rozwiązania przewodów kominowych...
Fajny rysunek. Powodzenia w pracy. Temat raczej należący do TRUDNYCH.
Max |
|
|
|
|
 |
hege22
bunkrołaz

Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2006 Posty: 114 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 12:53
|
|
|
Zrobiłem szybki rajd po stronie www.fort.z.pl i niestety mamy tam opisane tylko Heńki z przedsionkiem. Takie kwadratowe to może dać kolega WojtaSS z Piły.
Zamieszczam zdjecia z pozycji Gardejskiej, każdy wylot komina jest w innym miejscu, widać jak im wyszło tak robili (to samo jest z polskimi lekkimi schronami polowymi).
Auf jesteś pewien, że w Heńku były prycze, a nie ławeczki. Trochę mało miejsca. Piec Wt80 ? Dla takiego maleństwa to raczej prosta koza. |
|
|
|
 |
Franz Aufmann [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 16:56
|
|
|
hege22 napisał/a: | Auf jesteś pewien, że w Heńku były prycze, a nie ławeczki. Trochę mało miejsca. Piec Wt80 ? Dla takiego maleństwa to raczej prosta koza. |
Uwaga, z piecem i łóżkiem przesadziłem.
Lubię wygody i ciepło, Auf... |
|
|
|
 |
werwolf
trochę się zna na rzeczy...

Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Wrz 2006 Posty: 219 Skąd: Festung Posen
|
Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006 18:50
|
|
|
Poszukuje jakiś dobrych planów drzwi 434P01 bo te z panzer atlasu nie są za bardzo szczegółowe. Głównie chodzi mi o klamki i inne duperele przy dziwach więc może to być również podobny model.
Prace niestety zatrzymały sie na lawecie ckmu, siedzę i myślę jak sie za nią wziąć i chyba bez browarka tego nierozgryzę |
|
|
|
 |
|